Diverse Artister - Da Rocken Kom Til Norge Vol. 1 (2LP + 7" + 2CD)

NY! Limited edition 300 eks. 

Varenummer: BR 013

Sjanger: Rock

År: 2022

«Da rocken kom til Norge, vol. 1» er en historisk plateutgivelse. Den inneholder 44 låter fordelt på fire vinylplatesider, en dobbel CD og en 7" singelplate. I tillegg en 12 siders booklet som inneholder info om artister og låter. De fleste låtene har ikke vært tilgjengelige siden utgivelsen - andre har tidligere aldri vært publisert.
Hva skjedde egentlig i Norge da rocken eksploderte på 1950-tallet? Hva skjedde med datidens popartister som Søstrene Bjørklund, Kurt Foss & Reidar Bøe, The Monn Keys, Jens Book-Jensen, Nora Brockstedt, Åse Wentzel, Bjørg & Per Gunnar m. fl.?
Da Elvis entret scenen, ble han først nektet spilt på NRK. Dette til tross, ungdomsgenerasjonen som vokste opp tok den nye musikkformen til seg, og det vi i dag kaller for ungdomsopprøret på 50-tallet tok form.
I kjølvannet etter Elvis dukket det opp lokale rockehelter over hele landet, og noen av dem ble nasjonale helter, i alle fall for en stund: Roald Stensby, Rocke-Pelle, Per Elvis Granberg og Jan Rohde. Men de fleste kom og forsvant. Ikke nok med det - mange av de etablerte artistene her hjemme forsøkte seg også som rocke artister, dog uten stort hell.
Vi har også lagt ved en singelplate med The Rebels, bandet som Svein Finjarn startet på tampen av 1960, og som gjorde en plateinnspilling tidlig året etter. En lakkplate ble produsert i fire eksemplarer. Kun ett eksemplar har overlevd, og de to låtene er å finne på singelen som følger vedlagt. Historien bak utgivelsen er behørig beskrevet i en egen booklet som følger singelplaten. Vi lar The Rebels representere den musikalske overgangen fra 1950 til 1960-tallet.
All musikken er å finne på de to cd'ene som følger albumet.
«Da rocken kom til Norge, vol. 2» vil komme i 2023.

kr 600,00